آموزش دانشجویان در موضوعات مختلف حقوق بین الملل آنها را برای تمرین در دنیای حقوقی که لزوما فراتر از مرزهای ملی است، مجهز می کند. به همین منظور، دانشکده حقوق دانشگاه سافولک در طول دهه گذشته، پیشنهادات و فعالیت های دوره های حقوق بین الملل خود را بسیار گسترش داده است. دانشکده حقوق طیف گسترده ای از دوره های بین المللی را ارائه می دهد، از حقوق بین الملل عمومی، معاملات تجاری بین المللی، حقوق تطبیقی، حقوق تجارت بین الملل، دعاوی بین المللی و داوری. این پیشنهادات بر تأثیر سیستم های حقوقی متعدد بر بازیگران فراملی و فعالیت های عمومی یا معاملات خصوصی آنها و همچنین حل و فصل اختلافات مرتبط تأکید می کند. مجموعه ای از معاهدات بین المللی حقوق بشر و سایر اسناد تصویب شده از سال 1945 به حقوق ذاتی بشر شکل حقوقی بخشیده و بدنه حقوق بشر بین المللی را توسعه داده است. اسناد دیگری در سطح منطقه ای به تصویب رسیده است که منعکس کننده نگرانی های خاص حقوق بشر در منطقه است و مکانیسم های خاص حفاظتی را فراهم می کند.
اصطلاح «حقوق بینالملل» گاهی به حقوق بینالملل «عمومی» و «خصوصی» تقسیم میشود، بهویژه توسط محققان حقوق مدنی که به دنبال پیروی از سنت رومی هستند. حقوقدانان رومی میتوانند jus gentium، قانون ملل، و jus inter gentes، قراردادهای بین ملتها را متمایز کنند. قانون در مقابل، حقوق بینالملل خصوصی، که معمولاً «تعارض قوانین» نامیده میشود، به این موضوع مربوط میشود که آیا دادگاههای داخل کشورها صلاحیت رسیدگی به پروندههایی با عنصر خارجی را دارند یا خیر، و قانون کدام کشور اعمال میشود.
همچنین استدلال می شود که در حقوق بین الملل چنین قدرت اجرایی وجود ندارد که بتواند تصمیمات دیوان بین المللی دادگستری را اجرا کند و رعایت مفاد معاهدات را تضمین کند. به همین دلیل است که برخی از نویسندگان حقوق بینالملل را شبه قانون مینامند و سایر حقوقدانان مشهور که نظر مشابهی دارند عبارتند از: بجیتام، هلند، هابز، پوفندورف و غیره. آستین گفت که حقوق بین الملل را نمی توان قانون مناسب به معنای واقعی نامید، زیرا نه دارای اختیارات قانونگذاری مستقل برای وضع قانون است و نه تحریم کافی در پشت آن وجود دارد. علاوه بر این، هیچ سازمان اجرایی وجود ندارد که بتواند آن را به عنوان مجموعه ای از قوانین اجرا کند.
این امر به ویژه زمانی رخ میدهد که دولتها استانداردهای رفتاری مورد انتظاری را که همه ملتهای متمدن رعایت میکنند، نقض کنند یا از آن عدول کنند. یونان باستان، که مفاهیم اساسی حاکمیت و روابط بینالملل را توسعه داد، به شکلگیری نظام حقوقی بینالمللی کمک کرد. بسیاری از اولین معاهدات صلح ثبت شده بین دولت شهرهای یونان یا با کشورهای همسایه منعقد شد. امپراتوری روم چارچوب مفهومی اولیه ای را برای حقوق بین الملل ایجاد کرد، jus gentium ("قانون ملل")، که هم بر وضعیت خارجیان ساکن در روم و هم بر روابط بین خارجی ها و شهروندان رومی حاکم بود.
برخی از اصول حقوق بینالملل عمومی در مجموعهای از معاهدات نوشته شده، یا «مدونی» شدهاند، اما برخی دیگر در هیچ کجا نوشته نشدهاند. اینها به عنوان قوانین "عرفی" شناخته می شوند و ملت ها با انجام هیچ کاری به آنها رضایت می دهند. حقوق بین الملل عرفی از رویه منسجم دولت ها همراه با opinio juris نشأت می گیرد، یعنی اعتقاد دولت ها مبنی بر اینکه این رویه منسجم توسط یک تعهد قانونی لازم است. احکام دادگاه های بین المللی و همچنین آثار علمی به طور سنتی به عنوان منابع متقاعدکننده برای عرف علاوه بر شواهد مستقیم رفتار دولت مورد توجه قرار می گرفت. تلاش برای تدوین حقوق بینالملل عرفی پس از جنگ جهانی دوم با تشکیل کمیسیون حقوق بینالملل تحت حمایت سازمان ملل شدت گرفت. برای کشورهایی که طرف چنین معاهداتی نیستند، کار ILC ممکن است همچنان به عنوان عرف قابل اعمال در آن کشورها پذیرفته شود.
حقوق بینالملل بشردوستانه، قانون درگیریهای مسلحانه (jus in bellum – قانون قابل اجرا در جنگ) است و انجام خصومتهای بینالمللی و غیر بینالمللی را تنظیم میکند. مقررات حقوقی درگیری های مسلحانه به اواسط قرن نوزدهم باز می گردد و شامل مجموعه وسیعی از قواعد عرفی و مجموعه ای از کنوانسیون های مهم و پروتکل های الحاقی به این کنوانسیون ها است که عمدتاً در لاهه و ژنو به تصویب رسیده است. حقوق بینالملل بشردوستانه، از جمله، روشها و ابزارهای جنگ و حمایت از دستههای خاصی از افراد - برای مثال، بیماران و مجروحان، اسیران جنگی و غیرنظامیان را تنظیم میکند. معاهدات خاص تر، استفاده از انواع خاصی از سلاح ها یا حفاظت از اموال فرهنگی را در جریان درگیری های مسلحانه ممنوع می کند. بخش عمده ای از توسعه و تدوین این مجموعه قانون، شایستگی کمیته بین المللی صلیب سرخ است که در سال 1863 توسط هانری دونانت تأسیس شد، که یک موسسه خصوصی بشردوستانه مستقر در ژنو است و بخشی از صلیب سرخ بین المللی و هلال احمر را تشکیل می دهد. اینها شامل استانداردهای رفتار بین المللی، قوانین دریا، حقوق اقتصادی، حقوق دیپلماتیک، حقوق محیط زیست، حقوق بشر و حقوق بشردوستانه است.
همه این نهادها و بسیاری دیگر، قوانین بین المللی را به طرق مختلف ترویج و شکل می دهند. برای مثال، در کمیسیون حقوق بینالملل، گروهی از کارشناسان گزارشها و پیشنویسهایی را درباره موضوعات خاص ایجاد میکنند که سپس به کمیتهای از مجمع عمومی ارائه میشود و میتواند مبنای مهمی برای مذاکرات بعدی معاهده فراهم کند. دفاتر کمیساریای عالی حقوق بشر و پناهندگان کارهای مهمی را در زمینه ای انجام می دهند که کارکنان آنها اغلب در شرایط بحرانی سعی می کنند قوانین بین المللی را رعایت کنند.
حقوق مالکیت فکری: وکلای مالکیت فکری چه می کنند؟
تمایز دقیق بین قانون صلح و قانون منازعات مسلحانه با ظهور قوانین بینالمللی حقوق بشر و حقوق کیفری بینالمللی تا حدودی مبهم شده است. قانون حقوق بشر بر اساس و توسعه اصول اساسی حقوق بشردوستانه برای حمایت از افراد است. از سوی دیگر، حقوق بشر به طور قابل توجهی بر اصلاح قوانین بشردوستانه برای حمایت از رزمندگان و غیرنظامیان تأثیر گذاشته است. حقوق کیفری بینالمللی پس از پایان جنگ سرد، ابتدا با تأسیس دادگاههای کیفری بینالمللی برای یوگسلاوی سابق و رواندا و سپس با تأسیس دادگاه کیفری بینالمللی در سال 2002، شاهد پیشرفت سریعی بوده است. این تصویری از حقوق بین الملل است که اغلب به این پرسش ختم می شود که آیا حقوق بین الملل واقعاً قانون است یا خیر.
اگرچه سؤالات مربوط به ارتباط و اثربخشی حقوق بینالملل همچنان وجود دارد، بهویژه زمانی که کشورهای قدرتمند از قدرت سیاسی خود برای «انحراف» قوانین بینالمللی استفاده میکنند، امروزه به ندرت کسی حقوق بینالملل را نامربوط اعلام میکند. بر این اساس، بحث از «آیا حقوق بینالملل واقعاً قانون است» به «چگونه هنجارهای بینالمللی اهمیت دارند» تغییر کرده است. رویکردهای لیبرال به IR اذعان می کنند که هنجارها نقش مهمی برای شکل دادن به ترجیحات دولت ها و همکاری بین المللی برای دستیابی به اهداف مشترک با تنظیم چارچوب های هنجاری مشترک دارند. مکتب انگلیسی برای جامعهای بینالمللی بحث میکند که در آن دولتها از طریق تعامل به طور طبیعی قوانین و نهادهایی را ایجاد میکنند، همانطور که در مثال خانوادهها در ابتدای این فصل نشان داده شد. مکتب سازنده گرایی بر فرآیندهای اجتماعی، از جمله هنجارهای قانونی که درک خود، نقش، هویت و رفتار کنشگران را شکل می دهد، تمرکز دارد. نظریه جنبش اجتماعی ایجاد و تأثیرات سازماندهی گروهی در جامعه مدنی را تحلیل می کند و اینکه چگونه مبارزات انتخاباتی، به عنوان مثال برای حقوق بشر، نیروی اجتماعی به دست می آورد و به نتایج سیاسی تبدیل می شود.
حقوق بین الملل نیز به طور مشابه به رفتار با افراد در داخل مرزهای دولتی می پردازد. بنابراین یک رژیم جامع وجود دارد که با حقوق گروهی، رفتار با بیگانگان، حقوق پناهندگان، جنایات بین المللی، مشکلات ملیت و به طور کلی حقوق بشر سروکار دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر از سایت وکیل ملک و مستغلات بازدید نمایید
همچنین شامل وظایف مهم حفظ صلح و امنیت بینالمللی، کنترل تسلیحات، حل و فصل صلحآمیز اختلافات و تنظیم استفاده از زور در روابط بینالمللی است.
ILI یک مؤسسه آموزشی مستقل، غیرسیاسی و غیرانتفاعی است که به یک حوزه انتخابیه جهانی خدمت می کند. بیش از 39400 شرکت کننده، از 186 کشور، توسط ILI و زیرمجموعه های جهانی آن آموزش دیده اند. ILI همچنین به کشورهای در حال توسعه در تهیه پیش نویس قوانین و طراحی سیاست های اقتصادی و دولتی آنها در تلاش برای حمایت بیشتر و ارتقای حکومت و توسعه خوب و کارآمد از طریق حاکمیت قانون، تخصص فنی ارائه می دهد. قانون فضا را می توان به عنوان مجموعه قوانین حاکم بر فعالیت های مرتبط با فضا توصیف کرد. حقوق فضایی مانند حقوق بین الملل عمومی شامل انواع توافقنامه ها، معاهدات، کنوانسیون ها و قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل متحد و همچنین قوانین و مقررات سازمان های بین المللی است.
حقوق بین الملل مستلزم احترام به منشور ملل متحد و اصول تمامیت ارضی و ممنوعیت استفاده از زور است. حقوق بین الملل همچنین شامل قواعدی در مورد پاسخگویی به جنایات بین المللی مانند نسل کشی، جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی است. حقوق بین الملل شامل حقوق بشر، حقوق بشردوستانه بین المللی، حقوق کیفری بین المللی و حقوق معاهده می شود. برای ارتقای شفافیت حقوق بینالملل، منشور ملل متحد مستلزم این است که معاهدات و موافقتنامههای بینالمللی مورد توافق هر کشور عضو سازمان ملل متحد در سازمان ملل متحد ثبت شود. مجموعه معاهده های سازمان ملل شامل بیش از 30000 موافقت نامه دوجانبه و چندجانبه است. دبیر کل سازمان ملل متحد به عنوان امین بیش از 550 معاهده چند جانبه عمل می کند و از اجرای صحیح آنها اطمینان می دهد.
مشکلات اجرای حقوق بین الملل در هند
از زمان جنگ جهانی دوم، کشورها موافقت نامه های متعددی را در مورد مسائل پیش پا افتاده و عمیق، از جمله اشاعه تسلیحات هسته ای، تجارت، حقوق ماهیگیری، تغییرات آب و هوا، فضا، رفتار با دیپلمات ها، و قوانین جنگ امضا کرده اند. در حقوق بین الملل عمومی، به طور سنتی بین قانون صلح و قانون جنگ تمایز قائل شده است. قانون صلح روابط صلح آمیز را تنظیم می کند و شامل موضوعاتی مانند حقوق معاهدات بین المللی، حقوق روابط دیپلماتیک و کنسولی، حقوق سازمان های بین المللی، قانون مسئولیت دولت، حقوق دریاها، محیط زیست و فضا یا حقوق بین الملل اقتصادی است. از آنجایی که حقوق بین الملل هیچ سیستم قضایی اجباری برای حل و فصل اختلافات یا سیستم کیفری اجباری ندارد، به اندازه مدیریت نقض در یک سیستم حقوقی داخلی ساده نیست. با این حال، وسایلی وجود دارد که از طریق آنها نقضها مورد توجه جامعه بینالمللی قرار میگیرد و ابزارهایی برای حل و فصل وجود دارد.
حتی زمانی که قانون قادر به جلوگیری از وقوع جنگ نیست، اصولی را برای کنترل رفتار خصمانه و رفتار با اسیران تدوین کرده است. حقوق بین الملل همچنین برای کنترل مسائل مربوط به محیط زیست جهانی، مشترکات جهانی مانند آب های بین المللی و فضای ماورای جو، ارتباطات جهانی و تجارت جهانی استفاده می شود. حقوق بین الملل شامل قواعد و اصولی است که بر روابط و معاملات دولت ها و سایر بازیگران بین المللی با یکدیگر حاکم است.
روزنامه نگاران واجد شرایط ملل مختلف، به عنوان وسیله ای فرعی برای تعیین قواعد حقوقی. دادگاه های بین المللی و دادگاه های داوری مختلف حل و فصل اختلافات در زمینه حقوق بین الملل عمومی را پیش بینی می کنند. برای راهنمایی دقیق در مورد موضوعات جداگانه حقوق بین الملل عمومی، به راهنمای تحقیقاتی فردی در مورد موضوعات مختلف مختلف مراجعه کنید. رشته های کلاسیک این رشته با قدمت صدها سال شامل قوانین جنگ، حقوق دریاها، قانون سفرا و دیپلماسی، قانون معاهدات، قانون به رسمیت شناختن و جانشینی دولت ها و قانون بازرگانان است. ازدیاد زمینهها در رشته حقوق بینالملل تا حد زیادی به دلیل افزایش تعداد و انواع روابط بینالمللی بین دولتها، مردم، شرکتها و مؤسسات و نیز ناتوانی قوانین و مقررات ملی در مقابله مناسب با چنین روابطی است.
آیا حقوق بین الملل حقوق واقعی است؟
قواعدی که معمولاً حقوق بین الملل نامیده می شود در واقع قواعد اخلاق مثبت هستند. قاعده یک قاعده اخلاقی است، اگر با رضایت عمومی جامعه فقط بر وجدان و وجدان اعمال شود.
جهت مطالعه مقاله ی دیگری در زمینه مشاوره حقوقی اینجا کلیک کنید
حقوق بین الملل مجموعه قواعدی است که برای دولت ها در رابطه با یکدیگر الزام آور قانونی است. این قواعد اصولاً قوانینی هستند که روابط دولت ها را کنترل می کنند، اما دولت ها تنها موضوع حقوق بین الملل نیستند. سازمانهای بینالمللی و تا حدودی نیز افراد ممکن است تابع حقوقی باشند که توسط قوانین بینالمللی وضع شده است. موسسه حقوق بین الملل "ILI" ارائه دهنده پیشرو در زمینه آموزش و کمک های فنی در حقوق بین الملل، اقتصاد بین الملل و سایر جنبه های روابط بین الملل است.